Interesse?

Wenst u meer nieuws, basisinformatie en sectorinformatie over arbeidsrecht, socialezekerheidsrecht en loonfiscaliteit?Coronavirus Covid-19 - Brussels gewest: eenmalige premie voor uitbaters van taxibedrijven en VVB-diensten

Nieuws - 18/05/2020
-
Auteur(s): 
Laure Lemmens


De Brusselse regering heeft beslist haar coronasteunpakket verder uit te breiden naar uitbaters van taxibedrijven en diensten voor verhuur van voertuigen met chauffeur (VVB-diensten). Zij kunnen een eenmalige premie van 3000 euro aanvragen bij Brussel Mobiliteit.
Uiteraard gelden er voorwaarden.
Alleen uitbaters met een vergunning die door Brussel Mobiliteit is uitgereikt vóór 19 maart 2020 komen in aanmerking voor de steun.
Behalve wanneer ze
een sanctie hebben gekregen voor het overtreden van de coronamaatregelen
niet alle verplichtingen op het gebied van het milieu-, sociaal- en arbeidsrecht naleven
zich in staat van faillissement of vereffening bevinden, hun werkzaamheden hebben gestaakt, een gerechtelijke reorganisatie ondergaan, aangifte hebben gedaan van faillissement, voorwerp zijn van een procedure van vereffening of gerechtelijke reorganisatie of in een vergelijkbare toestand verkeren naar aanleiding van een soortgelijke procedure die bestaat in andere nationale regels
opzettelijk foute inlichtingen verstrekken - gekregen subsidies voor werkgelegenheid en economie moeten terugbetalen, maar dat nog niet hebben gedaan.
Deze voorwaarden gelden niet alleen voor het krijgen van de premie. Wanneer een overtreding wordt vastgesteld binnen de 3 jaar na toekenning van de premie, moet de uitbater het volledige bedrag terugbetalen.
De premie aanvragen kan alleen via het daarvoor online ter beschikking gestelde aanvraagformulier. Deadline is 30 juni 2020. Een beslissing over de toekenning volgt binnen de 3 maanden.
In werking: 11 mei 2020.

Bron:  Bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/016 van 7 mei 2020 betreffende steun tot vergoeding van de exploitanten van het bezoldigd personenvervoer die getroffen zijn door de dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, BS 11 mei 2020.